Sök pengar

Du ansöker om finansiering genom Internetfondens ansökningssystem. Här nedan hittar du instruktioner för hur du använder systemet.

Innan du gör din ansökan är det viktigt att du läser igenom vilka krav och kriterier som finns. Ta också gärna en titt på tipsen för hur du fixar en bra ansökan!

Vem kan söka?

Aktuellt fokusområde just nu är teknikprojekt kring temat internets infrastruktur. Exempel på lämpliga områden är tekniska byggstenar såsom nätverksprotokoll, tjänster, standarder och verktyg som är del av verktygslådan som får internet att fungera och utvecklas. Läs mer här.

Så mycket kan du söka

Du kan söka finansiering upp till 399 000 kronor från Internetfondens allmänna ansökningsomgång.

Ansökningssystemet

För att kunna använda systemet måste du vara registrerad som användare. Klicka på länken ”Ny användare”. Vid registreringen anger den sökande sin egen e-postadress. Den används sedan som användarnamn vid inloggningen. Vid registreringen genereras automatiskt ett lösenord. Det skickas till den e-postadress som angivits.

Glömt lösenord

Om du glömt lösenordet kan du få det skickat till den registrerade e-postadressen. Om du glömt eller ändrat e-postadressen, kontakta Internetfonden genom att skicka ett mejl till internetfonden@iis.se.

Allmänt om systemet

Ansökningssystemet består av ett flertal flikar/sidor. Använd inte webbläsarens bakåtpil respektive framåtpil för att navigera i systemet. Använd enbart systemets egna knappar och instruktioner. Alla uppgifter som matas in lagras automatiskt i en databas så snart användaren lämnar en flik. Det är alltså inte nödvändigt att spara uppgifterna uttryckligt. De olika delarna i ansökan kan matas in i valfri ordning. Ovanför inmatningsfälten finns ofta kortare anvisningar.

Personuppgifter

Då du loggar in för första gången behöver du lägga till adress och personuppgifter genom att klicka på ”Redigera personuppgifter”. Här lägger du även in ditt CV som är obligatorisk information för alla sökande.

Huvudsidan för sökanden

På startsidan för ansökningssystemet, där nya ansökningar skapas, kan du redigera dina personuppgifter. På alla sidor finns en ”Tillbaka”-knapp för att gå tillbaka till startsidan.

För att skapa ny ansökan välj länken ”Skapa ny ansökan” och därefter ”Skapa” och ”Fortsätt”. På startsidan framträder automatiskt den nya ansökan och dess diarienummer. Ansökan öppnas genom att klicka på diarienumret i listan. Välj därefter ”Redigera”. Första fliken framträder då och ansökans alla flikar kan fyllas i av den sökande.

Skicka in ansökan

När din ansökan är komplett skickar du den till Internetfonden genom att klicka på ”Skicka in” på ansökan-sidan. En kontroll görs då av textlängder och att alla obligatoriska uppgifter fyllts i. När ansökan har skickats in försvinner ”Skicka in”-länken på huvudsidan, fram till deadline är det dock möjligt att gå in och ändra en ansökan efter det att den är inskickad genom att välja länken ”Återta”. Om ändringar görs framträder ”Skicka in”-länken på nytt och det är då nödvändigt att skicka in ansökan igen. Den version av ansökan som är sist inskickad då ansökningsperioden är avslutad är den enda version som är tillgänglig för Internetfonden.

Om du vill ändra i en ansökan ska den inte tas bort och ersättas med en ny. I stället ska den ursprungliga ansökan öppnas och omarbetas.

Läsa eller skriva ut hela ansökan

Ansökan kan alltid skrivas ut genom att du klickar på ”Skriv ut” på huvudsidan. Hela ansökan kommer då upp i ett nytt fönster. Dokumentet kan läsas på skärmen eller skrivas ut.

Internetfondens ansökningssystem