Reportage

Appen som gör vardagen lite säkrare

Internetfonden har varit med och finansierat Hesa Fredrika. Ett system, med en tillhörande app, som samlar in information om viktiga händelser i samhället och varnar dig om något har hänt.
Läs reportaget

Integritet och rättssäkerhet i nytt projekt

Den traditionella domstolsprocessen räcker inte - vi behöver automatiserade och digitaliserade förfaranden. Det menar Fredrik Svärd som ligger bakom tjänsten Legaltech.se.
Läs reportaget

Möt roboten som battlar smygreklam på nätet

Med hjälp av en algoritm, lite bildigenkänning och artificiell intelligens kan projektet SmygRobot analysera ett stort antal sociala media-postningar för att se om de innehåller smygreklam.
Läs reportaget

De vill bredda nätverk åt företag

I oktober presenterar Rättviseförmedlingens listor 2.0 – en digital lösning byggd med hjälp av medel från MUCF och Internetfonden.
Läs reportaget

De lär fler kvinnor programmera

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera. Nu håller de en heldag på IIS mötesplats Goto 10 – där man bland annat håller workshops och inspirationsföreläsningar.
Läs reportaget

Digitalt verktyg kan hjälpa företag med jämlikhetsarbetet

Det saknades ett trovärdigt verktyg som kunde ta temperaturen på det interna klimatet i organisationer. Med utgångspunkt i samtliga diskrimineringsgrunder skapades Make Equal Analytics, ett digitalt enkätverktyg.
Läs reportaget