Reportage

Möt roboten som battlar smygreklam på nätet

Med hjälp av en algoritm, lite bildigenkänning och artificiell intelligens kan projektet SmygRobot analysera ett stort antal sociala media-postningar för att se om de innehåller smygreklam.
Läs reportaget

De vill bredda nätverk åt företag

I oktober presenterar Rättviseförmedlingens listor 2.0 – en digital lösning byggd med hjälp av medel från MUCF och Internetfonden.
Läs reportaget

De lär fler kvinnor programmera

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera. Nu håller de en heldag på IIS mötesplats Goto 10 – där man bland annat håller workshops och inspirationsföreläsningar.
Läs reportaget

Digitalt verktyg kan hjälpa företag med jämlikhetsarbetet

Det saknades ett trovärdigt verktyg som kunde ta temperaturen på det interna klimatet i organisationer. Med utgångspunkt i samtliga diskrimineringsgrunder skapades Make Equal Analytics, ett digitalt enkätverktyg.
Läs reportaget
Martin Törnros

Verktyget som simulerar färgblindhet

För färgblinda finns det många stödverktyg för att använda webben. Martin Törnros vände på det hela och skapade ett verktyg för att utvecklare och designers ska kunna bygga webbplatser som fungerar för alla istället. Projektet blev verklighet med hjälp av pengar från Internetfonden. 
Läs reportaget

Thrivalist – för en mer jämställd tech-scen

I syfte att slå ett slag för en mer jämställd tech-scen har Thrivalist samlat tech-folk kring ett ”speed-talk”, där kvinnor inom tech delade med sig av sina lärdomar. Projektet har sponsrat av Internetstiftelsen i Sverige genom Internetfonden.
Läs reportaget