De lär fler kvinnor programmera

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera. Nu håller de en heldag på IIS mötesplats Goto 10 – där man bland annat håller workshops och inspirationsföreläsningar.

Pink Programming vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda, eller bygger vidare på befintliga kunskaper.

–Vi vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är våra lärare och inspirationstalare kvinnor som själva jobbar som utvecklare. Pink Programming vänder sig både till erfarna utvecklare och helt nya kodare, säger Hanna Kerek som är ansvarig för Pink Programming.

Vad ska ni göra den 14 maj?
–Den 14 maj kommer vi ha en Pink Programming Sunday, det är ett event när vi möts och kodar tillsammans under en heldag. På eventet den 14 maj kommer Judith Bütepage som är doktorand på KTH att hålla en workshop i maskininlärning. Hon kommer att gå igenom de grundläggande principerna inom maskininlärning och deep learning samt förklara hur de används med exempel i Python. Judith kommer även att hålla en inspirationsföreläsning om sin bakgrund och dela med sig av lärdomar och tips.

Vad har stödet från IIS betytt för er verksamhet?
–Tack vare stödet från IIS kunde vi erbjuda en veckas programmeringsläger till ett väldigt rabatterat pris, så att kvinnor oavsett ekonomisk förmåga fick chansen att upptäcka glädjen i programmering tillsammans med Pink Programming. Stödet från IIS gör det också möjligt för oss att hålla eventet den 14 maj som är helt kostnadsfritt för deltagarna.