Thrivalist – för en mer jämställd tech-scen

I syfte att slå ett slag för en mer jämställd tech-scen har Thrivalist samlat tech-folk kring ett ”speed-talk”, där kvinnor inom tech delade med sig av sina lärdomar. Projektet har sponsrat av Internetstiftelsen i Sverige genom Internetfonden.

Thrivalist är en rörelse vars syfte är minska avståndet mellan gymnasieelever, universitetsstudenter och näringsliv – som alla har en koppling till tech.

–Vi samlas under samma tak, äter mat, tar del av kulturella framträdanden och ett speed talk inom någon form av social impact – tillsammans med annat smått och gott, säger Mario Gajdeczka som varit med och arrangerat det hela.

Hur tyckte du att det gick på ert evenemang som hölls på Berghs i Stockholm nyligen?

–Fantastiskt. Responsen efteråt har varit överväldigande, både från non-profitorganisationer som vill fortsätta samarbete, andra eventarrangörer men viktigast av allt från de yngre deltagarna och från förorten. Så jag är supernöjd och hoppfull inför vidare utveckling av Thrivalist.

Vad har pengarna från Internetfonden betytt för möjligheten att genomföra evenemanget?

–Pengarna i sig har varit viktiga, men inte lika viktiga som det stöd som pengarna representerade från ert håll. I början av alla resor är engagemang och stöd från andra det absolut viktigaste!