Säkra sajter

Många säkerhetshål skulle kunna täppas till med bättre rutiner och lite kunskap. Rutinerna måste varje webmaster själv utforma, men kunskapen som ligger till grund för dem kan sammanfattas och distribueras så att inte varje webmaster måste uppfinna hjulet på nytt. En guide om säkerhet för webmasters är en viktig del i det.

En sådan guide skulle innehålla flera avsnitt som pekar på olika aspekter av säkerhet man som webmaster bör vara medveten om. Guiden är tänkt att på cirka 50 sidor ge en överblick över vad man ska tänka på för att skydda både sin sajt mot skadliga intrång. Den riktar sig till alla webmasters, från nybörjaren som har en enkel HTML-sida till den mer erfarne som använder ett avancerat programmeringsspråk för att skapa sidan. I guiden ges handfasta tips om hur man ska hålla sin sida säker, hur man övervakar den och vad man ska göra om ett intrång trots allt sker.
Nyttan med en guide av det här slaget är att den gör kunskapen lättillgänglig för alla webmasters, gamla som nya, erfarna som oerfarna. Säkrare sajter är bra för oss alla, både ur ett besöks- och administrationsperspektiv. Guiden är tänkt att ge en grundnivå av medvetenhet och kunskap kring hur man skyddar sin sajt, men det ska också finnas något matnyttigt för den med viss erfarenhet av att vara webmaster.

 

Projektet drivs av Binero AB